sluiten

29/112017

Futsal Marum verliest koppositie door één punt uit laatste twee wedstrijden

Vrijdag 17 november stond de kraker Futsal Marum (koploper) tegen nummer twee Winsum op het programma. Het publiek wat in grote getale op deze wedstrijd was afgekomen zag een vermakelijke wedstrijd. Er was strijd, hachelijke momenten voor beide goals, mooie goals, een rode kaart….kortom het publiek was niet voor niets gekomen.

Uiteindelijk ging de wedstrijd voor Futsal Marum met 3-4 verloren, maar er had zeker meer in gezeten voor de groenhemden. Het spel is zeker nog voor verbetering vatbaar, maar er waren kansen genoeg die niet afgemaakt werden en scrimmages voor de goal die net verkeerd uitpakten. Zou het in plaats van 3-4, 4-3 voor de Marumers geworden zijn, had niemand zich beklaagd. Toch bleef Futsal Marum dus met lege handen achter. De doelpunten werden gemaakt door Daniel Laturiuw (2x) en Rogier van der Ploeg.

Een week later, op vrijdag 25 november, moest Futsal Marum aantreden tegen ZVV REUZ in Vries. REUZ bivakkeert in de onderste regionen van de competitie, maar is zeker geen slechte ploeg. In deze Hoofdklasse is het niveauverschil gering en kan eigenlijk iedereen van iedereen winnen. Futsal Marum begon scherp en agressief aan deze wedstrijd, met een hoofdrol hierbij voor Tom van Kammen en Joeri Schuiling die met het afjagen een plaag waren voor REUZ. Dit resulteerde dan ook in 0-2 voorsprong voor Futsal Marum bij de rust. Beide keren was het Schuiling die als doelpuntenmaker genoteerd werd. Enige kanttekening was dat de hoeveelheid aan kansen wederom niet benut werd. Het had ook net zo goed 0-4 kunnen staan bij de rust.

In de tweede helft ging REUZ met meer pressie spelen en hier had Futsal Marum het moeilijk mee. Van 0-2 werd de stand naar 2-2 getild. Ook nu had Futsal Marum genoeg kansen om een goal te maken, echter werden deze weer niet benut. Het had een overtal nodig om op 2-3 te komen (wederom Joeri Schuiling, assist Mart Hoekstra). In de laatste minuten ging REUZ met een meevoetballende keeper spelen. Dit resulteerde uiteindelijk in de 3-3. Vervolgens waren er nog kansen voor beide ploegen op meer, maar gescoord werd er niet meer.

Conclusie van deze twee wedstrijden is voornamelijk dat de ineffectiviteit in de afronding Futsal Marum opbreekt. Aanstaande vrijdag heeft de ploeg de kans om revanche te nemen. In een heuse derby is Roden vrijdag 1 december om 20:00 uur de tegenstander in Sporthal de Holten te Marum. Roden is daarnaast de nummer drie op de ranglijst, dus de mannen van aanvoerder Daniel Laturiuw kunnen weer vol aan de bak. Support is welkom!