sluiten

12/112017

Vrijdag kraker in de Holten: Koploper Futsal Marum tegen nummer twee Winsum

Vrijdag kraker in de Holten: Koploper Futsal Marum tegen nummer twee Winsum

Futsal Marum doet het goed in de Hoofdklasse dit jaar. Na 6 wedstrijden en 13 punten is de ploeg van coach Wico Besling gedeeld koploper met Futsal Winsum. Op doelsaldo staan de Marumers bovenaan. Vrijdag wacht in sporthal De Holten om 20:00 deze nummer twee: Futsal Winsum. Kortom een heuse kraker!

Afgelopen vrijdag pakte Futsal Marum, na puntverlies in de week ervoor, de drie punten uit bij rivaal Leekster Eagles. De Marumers waren na 50 minuten met 2-6 te sterk. Het huidige Futsal Marum kenmerkt zich dit jaar door een uitstekende teamgeest en mentaliteit. Met negen spelers die keihard werken en slim kunnen voetballen, is Futsal Marum een ploeg die moeilijk te verslaan is.

Ook Leekster Eagles beet zich stuk op de taaie Marumers. Dit ondanks de afwezigheid van Jurn Wagenaar en Joeri Schuiling. Na een 0-0 ruststand was het vrijdag uiteindelijk Jacob-Roelf de Wit die de ban brak met een fijne “touch” uit een intrap. De Eagles kwamen terug tot 1-1, waarna het youngster Rogier van der Ploeg was die de 1-2 aantekende op een fraaie assist van captain Daniel Laturiuw. Na een gele kaart voor Mart Hoekstra (maakte hij wel die overtreding?), kwamen de Eagles in een overtal. Deze werd benut waarna de stand weer in evenwicht was: 2-2. Direct na deze overtal kwam Hoekstra weer in het veld. Hij kwam verdedigend goed voor de man, liep de bal op, en legde vervolgens aan voor een knal die via de keeper in het doel verdween: 2-3.

Vlak hierna werd het pleit eigenlijk beslecht. Derk Veenstra mocht aanleggen voor een vrije trap op de cirkel, na een overtreding op de fanatieke Marc Oldewarris. Derk “beton” Veenstra ramde de bal keihard tegen de touwen: 2-4. Vervolgens was het Oldewarris zelf die na een counter de 2-5 aantekende. Daarna volgde een absoluut hoogtepunt in de wedstrijd. Derk Veenstra kreeg het op z’n heupen aan de zijlijn. Met een onnavolgbare actie, waar de bank van Futsal Marum nog steeds voor aan het klappen is, zette hij twee tegenstanders op het verkeerde been. Hij legde bal vervolgens klaar voor Mart Hoekstra die simpel de 2-6 kon scoren. Wedstrijd ten einde en drie punten binnen!

Mooi om te zien is dat Futsal Marum 2 speler Tom van Kammen nu al een paar weken aanhaakt bij Futsal Marum 1 en met zijn dreigende en fanatieke spel, laat zien van waarde te zijn in Futsal Marum 1. Voor de club is het goed dat er opnieuw een jeugdspeler zich aandient in het eerste elftal.

Vrijdag hoopt Futsal Marum de koppositie met succes te verdedigen tegen nummer twee Futsal Winsum. Support is van harte welkom: Vrijdag 17 november, sporthal De Holten om 20:00 uur!